Maand November


500 gram gehakt half-om-half
500 gram  verse worst
500 gram  gyros reepjes
500 gram runder poulet
1 zakje kruiden
4 gehaktballen
4 speklappen
stukje  grillworst
 

van € 33,48 voor € 25,00

 

Onze producten


Zie hier onze buffetten folder.
Zie hier onze gourmet folder.

Zie hier onze assortiments folder.

Zie hier onze voordeel diepvries pakketen.
zie hier voor onze BARBECUE folder     Klik hier voor de prijzen
Zie hier voor onze hapjes pannen

 

Om PDF bestanden te kunnen lezen heeft u het programma Acrobat Reader nodig.
Dit programma wordt gratis verstrekt. Klik hier om het programma te downloaden!Limousin Regionaal 

(rundvlees, wij kopen het rund zelf levend in, vervoeren het naar de slachterij, verwerken het zelf, alles in eigen beheer.)

Stichting Limousin Regionaal ziet erop toe, dat de aangesloten limousin-bedrijven speciale aandacht besteden aan de natuurlijke voeding en de gezondheid van hun limousin-runderen. Dit vraagt om een zorgvuldige bedrijfsvoering en alle runderen zijn gegarandeerd 100 % antibiotica vrij. 

Antibioticavrij vlees
Het IKB-KCR certificaat staat voor een extra onafhankelijke controle met het oog op de voedselveiligheid. Limousin Reginaal staat garant voor productie in de natuurlijke kudde. De kalfjes groeien op in de groep bij de moeder, die haar kalf zelf zoogt. Alle kuddes zijn voorzien van een stier waardoor er een natuurlijke harmonie ontstaat tussen de dieren.  De aangesloten limousin-bedrijven hebben bewust gekozen voor limousins, vanwege de sterke gezondheid en de goede moedereigenschappen van dit ras.

Dit zijn natuurlijke eigenschappen, die ze zeer geschikt maken om met natuurbegrazing en  smakelijk en superieur vlees te produceren. Het merk Limousin Regionaal geeft dus de garantie van een veilig en lekker stukje rundvlees dat bovendien 100% antibioticavrij is.

Natuurbeheer
De aangesloten limousin-bedrijven dragen tevens bij aan het natuurbeheer, dat vooral in samenwerking met Staatsbosbeheer en natuurmonumenten door deze bedrijven wordt georganiseerd. Het belangrijkste voorbeeld is het  begrazingsbeheer van de Krang in Weert en de Kievit in Nederweert. 

De 900 runderen die de deelnemende bedrijven samen hebben, begrazen zo’n 850 hectare natuurweide . En 100 % van de voeding voor de dieren, komt dus uit de regio. Bovendien is Limousin Regionaal met deze wijze van begrazing behulpzaam in het vergroten van de biologische diversiteit van haar natuurterreinen. Daarnaast is de foodprint en milieubelasting tot een minimum beperkt sterker nog door deze natuurbegrazing en opwekking van duurzame energie is dit het duurzaamste vlees wat er is.

Zie ook http://limousin-regionaal.nl

Bron: Limousin Regionaal

 

GILDEHOEN BEWUST BETER!

Een nieuwe manier van grootbrengen. Het gildehoenconcept is gericht op het DIERENWELZIJN. Door minder dieren in de stallen onder te brengen van een langzamer groeiend ras blijkt er veel minder antibiotica nodig te zijn om de dieren groot te krijgen. Plezierig voor de dieren, prettiger werken voor de houder en gezonder voor de consument. Het Gildehoenconcept is een grote stap op weg naar bewuster,  diervriendelijker en betaalbaar kipprodukt. 

SMAAK

Doordat deze kippen natuurlijker opgroeien met zo min mogelijk toevoegingen. Is de smaak ouderwets lekker. Bij de smaaktest waren de reacties lovend. Kip zoals kip hoort te smaken. Echte kip met de volle smaak uit grootmoederstijd. Het proberen waard.

DIERENWELZIJN

De kippen hebben een normaal dag-nachtritme. Krijgen 100% plantaardig voer met veel graan. Er is ruimte om te scharrelen, stro en graan op de grond dragen bij aan een natuurlijke omgeving en stimuleren het natuurlijke gedrag van de hoenders. Voer en water is 24 uur per dag beschikbaar voor de dieren.

LAAG ANTIBIOTICA GEBRUIK

De gildehoen heeft uitstekende genen, hij is afkomstig van het sterke Hubbard-ras. Doordat deze kippen meer ruimte en tijd krijgen om op te groeien zijn ze veel minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. De eerste groepen waren helemaal antibioticavrij, veel belovend dus voor een bewuste beter leven voor mens en dier.

Bron: Gildehoen

 

Varkensvlees in eigen beheer.

Op onze boerderij in Weert (Laar)

Dagelijks brengen wij een bezoek aan de varkens om de zindelijkheid van het stalstrooisel, de gezondheidstoestand en het welzijn van de dieren te controleren.

Antibiotica is uit den boze, dit zal men ook niet bij ons aan treffen.

Het transport van de boerderij naar het slachthuis :
Deze etappe is van het grootste belang want zij kan invloed hebben op de malsheid van het vlees.

Dit gebeurt dan ook in eigen beheer, iedere zondag morgen laden wij onze varkens op om naar de slachterij te brengen gebruik van kalmerende middelen bij het transport verboden,

enerzijds wegens het belang dat zij aan de menselijke gezondheid hecht en anderzijds omdat er ter compensatie andere maatregelen worden genomen om het dier kalm te houden. 
Op Maandag wordt geslacht, omdat de varkens een dag eerder worden aangeleverd kunnen zij wennen aan de nieuwe omgeving, zo zijn ze stres vrij en dit komt de kwaliteit van het vlees ten goede.

In het slachthuis :
Het lossen gebeurt in alle rust en de varkens worden naar boxen geleid die uitsluitend aan hen zijn voorbehouden.
Om het dier in staat te stellen zich te ontspannen voor het slachten, wordt een lauwe waternevel verspreid en laat men het dier minstens 10 uren rusten.

Al deze voorzorgen zullen er voor zorgen dat het slachten op een schone, snelle en pijnloze manier zal verlopen.

 

Kalkoen vlees hebben wij op locatie in Nederweert Eind, en wordt geslacht op locatie. 

 
Grotere kaart weergeven