Huisslachting


Huisslachting

 

Als Ambachtelijke slager kunnen wij ook voor huisslachting zorgen en deze diepvriesklaar maken. Wij slachten niet in ons bedrijf maar besteden dit uit aan een EG erkende slachterij. Met ons eigen veewagen halen wij op zondag de dieren bij u op en op maandag wordt alles geslacht. Op maandag worden de dieren geslacht die wij nodig hebben voor onze slagerij. Wij hebben dan ook ruimte om de dieren voor derden te slachten.

Hoe gaan wij te werk.
Wij vinden het fijn om dieren een dag voor de slacht in huis te hebben, zodat de dieren kunnen uitrusten van de reis die ze gemaakt hebben. Dit komt de uiteindelijke kwaliteit ten goede. De VWA-dierenarts verricht de levende keuring. De geslachte keuring wordt gedaan door de KDS, ook op de slachtdag. Bij het slachten blijft de identificatie aan het dier met een natuurlijke hechting, zodat uw eigen dier altijd terug te vinden is. Op dinsdag morgen halen wij met ons eigen transport de karkassen op van het slachthuis.

Na het slachten.
Het karkas kan ook in zijn geheel weer worden opgehaald/bezorgd. Wanneer wij de karkassen diepvriesklaar maken, zal er overlegd worden op welke dag dit voor u het beste uitkomt. Op woensdag wordt het vlees versneden. Als het u in meerdere porties wilt, dan is dat geen probleem. Wij houden soort bij soort, en zetten desgewenst de bereidingswijze en de bereidingstijd op de soorten vlees. Erg handig als u het weer uit de diepvries haalt!


Grotere kaart weergeven