Maand September


4 gepaneerde schnitzels
4 gehaktballen
4 varkenssaucijzen
4 speklappen
4 gemarineerde baklappen
2x 500 gram gehakt half-om-half
   
   
 

van € 33,43 voor € 25,00

 

Onze winkel


Slagerij Thijs Kuepers uit Nederweert Eind is Nationaal Kampioen Rauwe Vleeswaren: ontbijtspek, plaatham, coburgerham, coppa, wildzwijnham. Zaterdagmorgen werd de prijs hoogst persoonlijk overhandigd door Confrérie des Chevaliers. Dit gebeurde in de winkel aan Eind 12 in Nederweert-Eind.

Tijdens het Grand Chapitre op 10 maart werden de prijzen uitgereikt aan slagers, die meededen aan de internationale slagersvakwedstrijd van de Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau, grand baillage des Pays-Bas – de Nederlandse tak van het van origine Franse Broederschap.

Confrerie 2018
Naast Duitse, Oostenrijkse, Franse, Belgische en Luxemburgse slagers deden ook Nederlandse slagers mee aan de wedstrijd van de Confrérie. De confrérie (wat staat voor broederschap) stamt oorspronkelijk uit Jargeau. Jargeau is een klein pittoresk Frans dorpje gelegen aan de oevers van de Loire. Dit dorpje kreeg grote bekendheid vanwege een worstje genaamd ‘Andouille’. Een andouille is een typische Franse worst met als hoofd ingrediënt, schrikt u niet, pens.

Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau
Met als doel de reputatie en de kwaliteit van de andouille te verbeteren heeft in 1970 de Franse Kamer van Koophandel tezamen met een aantal onafhankelijke gastronomen de confrérie opgericht. Het initiatief voor het oprichten van deze broederschap was eigenlijk een beetje afgekeken van een confrérie voor een andere worst genaamd de ‘Boudin’ (grote blanke worsten) afkomstig uit ‘Montagne’ en ‘Parijs’, die al een memorabel ledenbestand hadden van 2500 ridders.

Het confrérie gebeuren in Jargeau bleef beperkt tot een aantal maal bijeenkomen per jaar onder het genot van een goed glas wijn en het eten van die lekkere Andouille. Op zeker moment wilde men dit product ook in het buitenland gaan promoten en zo ontstond in 1981 de Nederlandse dochterconfrérie genaamd ‘Grand-Bailliage des Pays-Bas’.

Deze Nederlandse afdeling begon vakwedstrijden te organiseren voor ambachtelijke slagers.  Buiten de Andouille werden echter nog meer rauwe en verduurzaamde worsten tot deze vakwedstrijd toegelaten, zoals ossenworst, boerenmetworst, salami etc. In 1989 is men begonnen met het keuren van rauwe of gedroogde hammen. Uiteindelijk zijn in 1995 voor het eerst ook gekookte hammen ter keuring toegelaten en in 1999 voor het eerst patés en terrine. Vanaf 2002 Grillworst en vanaf 2007 BBQ worst, leverworst en gekookte worstsoorten. De gewijzigde consumentvraag vroeg in 2014 om wederom een nieuwe categorie namelijk kant-en-klaar producten.

In deze negen verschillende categorieën producten kan dus iedereen meedoen die onder erewoord verklaart dat hij/zij het product zelf vervaardigd heeft. Totaal telt het ledenbestand ruim 6000 leden uit de hele wereld. Hoogtepunt is de jaarlijkse internationale vakwedstrijd waarbij deelnemers uit heel Europa strijden om de hoogste eretitel, Europees kampioen!

 

Onze winkel is gevestigd aan Eind 12 in Nederweert-Eind, dit is een kerkdorp van Nederweert.

In de winkel vindt u een zeer gevarieerd aanbod van producten die we zelf maken.

Zo hebben wij ook nog een eigen ambachtelijke worstmakerij, waar we veel worst- en vleeswarensoorten zelf maken.
De grondstoffen die gebruikt worden voor de worstmakerij komen van ons eigen bedrijf.

Diverse produchten met GOUD bekroond!

Onlangs hebben we in een nationale vakwedstrijd GOUD gehaald met onze rookworst, achterham, boterhamworst, boerenplaatham en natuurlijk ook onze bekende balkenbrij! Een onpartijdige jury heeft de worsten en vleeswaren gekeurd en beoordeeld, de uitkomst hiervan is dat de produchten perfect waren. Wij zijn er heel erg trots op en dat proeft u weer in onze overheerlijke Worsten en vleeswaren!

Worstsoorten

Naast onze heerlijke rookworsten maken we ook nog een heel scala aan andere worsten zelf. Denkt u eens aan zelf gemaakte drogeworsten voor bij de borrel. Ook niet te vergeten onze eigengemaakte bloedworst en leverworsten.
We maken onze worstsoorten allemaal zelf in de worstmakerij.

Vleeswaren

We maken niet alleen onze worstsoorten zelf, maar ook onze vleeswaren. Van heerlijke gedroogde ham en runderrookvlees, tot boterhamworst en achterham. Al onze vleeswaren worden nog op de ambachtelijke manier gemaakt. Dit komt de smaak ten goede.
 

 


Grotere kaart weergeven